Het verschil tussen websites en PWA's

6 minuten

Een website

Een website is een groep webpagina's op het internet. Het is gemaakt met dingen zoals tekst, plaatjes, video's en formulieren. Je opent websites met webbrowsers op apparaten zoals computers, tablets en smartphones.

Een webapp

Een PWA, een Progressive Web App, is een mix van een website en een mobiele app. Het gebruikt moderne webtechnologieën om een app-achtige ervaring te geven, gewoon in een webbrowser. PWAs kunnen op je apparaat geïnstalleerd worden en hebben handige dingen zoals offline gebruik, meldingen en snel laden.

Voordelen van een webapp

• De gebruiksvriendelijkheid van een app;

• Past zich aan naar elk schermformaat op verschillende formaten;

• Makkelijk te delen via een URL-link;

• Toe te voegen aan je startscherm van je telefoon;

• Makkelijk te onderhouden en uit te breiden met nieuwe functionaliteiten;

• Snelle laadtijd.

Kortom, webapps zijn super snel, responsive, progressief, online & offline te gebruiken, altijd up-to-date, veilig en beter te vinden in Google dan websites. Daarom bouwen wij bij Upgraders graag webapps.

Plan een sessie

Wil jij ook een web app?

Maak een afspraak en we plannen een 'schets de app' sessie.

Het Upgraders team in een Schets de App sessie met een klant.
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then