Landingspage; wat is het en hoe pakken wij dit aan?


Wat is een landingspage en wat doet het?

Een landingspage is een pagina op je site die is ontworpen om bezoekers om te zetten in leads. Het verschilt van andere pagina's op jouw website in die zin dat het aan beide criteria voldoet:

Het omvat een formulier waarmee je de informatie van een bezoeker kunt vastleggen in ruil voor een gewenste aanbieding. 

Het enige doel van de landingspage is om bezoekers om te zetten in leads (een homepage met een formulier telt niet als een landingspage omdat het ook andere doeleinden dient). Simpel gezegd, een landingspage is elke pagina die een formulier heeft en geen andere afleidingen bevat. Simpel maar effectief!

De Landingspage behoort tot één van onze specialiteiten. Het maken hiervan vergt enig denkwerk omdat deze goed in elkaar hoort te zitten. Zo horen de teksten bijvoorbeeld kort en krachtig zijn en de identiteit van het bedrijf gekaderd worden met slechts beperkte ruimte. Een echte uitdaging dus!

Zo moet je ook rekening houden met linkjes naar bijvoorbeeld al je social media kanalen en natuurlijk je bedrijfswebsite. De landingspage fungeert dus echt als een kruispunt waar je potentiële klant de weg kan vinden naar jouw product of dienst. 

Bij Upgraders zijn wij dus op de hoogte van waar je nu precies op moet letten. Om het overzichtelijker te maken en beter begrijpbaar hebben wij een infographic gemaakt om te laten zien wat nu precies de onderwerpen zijn waar wij rekening mee houden. Heb je ook interesse in een landingspage? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag over de mogelijkheden. Challenge Accepted?

Neem contact op

Bekijk meer


Bekijk hieronder wie er aan dit project heeft gewerkt. En lees een blog van zijn hand om nog meer over deze persoon en zijn expertise te weten te komen.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then