Online marketing

6 minuten

Tips van Upgraders om aan de slag te gaan met online marketing.

Hoe bepaal je jouw online marketing? Het is een breed begrip en er is van alles mogelijk. Om je bedrijf zichtbaarheid te geven is het goed om te weten hoe je dit kunt invullen. Het belangrijkste is dat het past bij je doelen. Een aantal basistips om te starten met online marketing, of misschien wel te verbeteren. 

 1. Stel duidelijke doelen:

  Voor je online marketing, zoals zichtbaarheid, het aantrekken van nieuwe medewerkers of kennis delen. Dit helpt als kapstok om te bepalen wat je voor content gaat delen. 

 2. Ken je doelgroep:

  Identificeer en begrijp je doelgroep om inzicht te krijgen in hun behoeften en interesses. Dit helpt bij het creëren van relevante en effectieve marketingcampagnes. 

 3. Optimaliseer je website:

  Zorg ervoor dat je website snel laadt, gebruiksvriendelijk is en goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

 4. Contentmarketing:

  Maak nuttige en passende dingen die aansluiten bij wat je doelgroep leuk vindt. Blogberichten, video's en nuttige documenten zijn manieren om te laten zien wat je weet en om je publiek te helpen. Deel de dingen waar jij veel over weet, want dat kan heel waardevol zijn voor anderen. Dat maakt je anders dan anderen online.

 5. Sociale media:

  Kies de juiste sociale media platforms waar je doelgroep actief is en bouw een online aanwezigheid op. Deel waardevolle content, reageer op opmerkingen, berichten en bouw een community.

 6. E-mailmarketing:

  Verzamel e-mailadressen van geïnteresseerde bezoekers en klanten en stuur regelmatig nieuwsbrieven. Personaliseer je e-mails en gebruik geautomatiseerde campagnes om mensen meer betrokken te maken en dingen te laten doen, zoals het aanvragen van een eerste kennismaking.

 7. Online adverteren:

  Je kunt gebruik maken van betaalde online advertenties, zoals Google Ads en sociale media advertenties, om je zichtbaarheid te vergroten en gericht verkeer naar je website te leiden. Test en optimaliseer je advertenties regelmatig voor betere resultaten.

 8. Klantbetrokkenheid:

  Communiceer regelmatig met je klanten via sociale media, e-mails of live chats. Beantwoord vragen, reageer op feedback en biedt een fijne klantenservice om betrokkenheid en loyaliteit op te bouwen.

 9. Analyseer en optimaliseer:

  Kijk goed naar hoe je online reclames het doen. Gebruik tools zoals Google Analytics om te zien wat bezoekers doen, hoeveel mensen doen wat jij wilt en of het geld dat je uitgeeft goed wordt gebruikt. Pas je aanpak aan volgens wat je leert.

Het kan lastig zijn om een duidelijke strategie te bepalen. Daarom kan het helpen om met ons te sparren. Wij zetten samen de hoofdlijnen neer, zodat je dit kunt gebruiken binnen de strategie.

Hulp nodig?

Plan een strategische sessie

Dan brainstormen we samen voor de strategie wat bij het bedrijf past. En creëren we samen de hoofdlijnen met praktische ideeën.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then