Doorontwikkelen website

5 minuten
Lead developer Colin die aan het design van de Upgraders website werkt.

Waarom is het doorontwikkelen van je website zo belangrijk?

Net zoals een boom groeit met zijn wortels stevig in de grond, groeit een website mee met je bedrijf. Beiden veranderen en ontwikkelen zich. Het voortdurend doorontwikkelen van je website is belangrijk om de volgende redenen:

 • Relevantie:
  Een bedrijf dat regelmatig zijn website verbetert, kan snel inspelen op nieuwe trends en klantbehoeften. Stel je een online winkel voor die zijn website in de zomer aanpast met zomerse aanbiedingen en lichte ontwerpen. Hiermee trekken ze meer klanten aan die op zoek zijn naar seizoensgebonden producten, wat de relevantie van de website vergroot.

 • Gebruikerservaring:
  Door voortdurend te verbeteren, creëer je een betere gebruikerservaring. Neem bijvoorbeeld een reiswebsite die zoekopties verfijnt en directe boekingen mogelijk maakt. Hierdoor stijgt de tevredenheid van klanten en worden herhaalbezoeken gestimuleerd.

 • Concurrentievoordeel:
  Stel je twee restaurants in dezelfde buurt voor. Beide hebben vergelijkbare menu's, maar één restaurant biedt online bestellingen via hun handige website. Dit restaurant heeft waarschijnlijk een voorsprong, omdat klanten daar eenvoudig maaltijden kunnen bestellen, wat gemak en efficiëntie toevoegt.

 • Technologische ontwikkelingen:
  Een kapsalon die regelmatig haar website updatet, kan profiteren van een online afspraakplanner. Dit maakt het voor klanten eenvoudig om verschillende behandelingen te plannen, wat afspraakboekingen efficiënter maakt.

 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO):
  Een blogwebsite die regelmatig nieuwe en relevante inhoud publiceert en optimaliseert voor specifieke zoekwoorden, zal waarschijnlijk hoger scoren in zoekresultaten.

 • Betrouwbaarheid en veiligheid:
  Een e-commercewebsite die regelmatig updates en patches uitvoert om beveiligingslekken te dichten, laat zien dat ze klantveiligheid serieus nemen. Dit versterkt gebruikersvertrouwen en vermindert het risico op gegevensinbreuken.

Meer weten over web apps?

Download onze whitepaper!

Meer weten over de best werkende webapp? Wij hebben onze kennis samengevat en gebundeld in één whitepaper. Je leest alles over webapps en hoe wij jou helpen met de best werkende webapp.

Je ontvangt de whitepaper gratis in je inbox.

Medewerker Anne die een viertal aan whitepapers vasthoudt.
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then