Landingspage

8 minuten

Hoe richt je een landigspage in?

Een landingspage is een pagina op je site die is ontworpen om bezoekers om te zetten in leads. Het verschilt van andere pagina's op jouw website in die zin dat het aan beide criteria voldoet:

Het omvat een formulier waarmee je de informatie van een bezoeker kunt vastleggen in ruil voor een gewenste aanbieding. 

Het enige doel van de landingspage is om bezoekers om te zetten in leads (een homepage met een formulier telt niet als een landingspage omdat het ook andere doeleinden dient). Simpel gezegd, een landingspage is elke pagina die een formulier heeft en geen andere afleidingen bevat. Simpel maar effectief!

De Landingspage behoort tot één van onze specialiteiten. Het maken hiervan vergt enig denkwerk omdat deze goed in elkaar hoort te zitten. Zo horen de teksten bijvoorbeeld kort en krachtig zijn en de identiteit van het bedrijf gekaderd worden met slechts beperkte ruimte. Een echte uitdaging dus!

Zo moet je ook rekening houden met linkjes naar bijvoorbeeld al je social media kanalen en natuurlijk je bedrijfswebsite. De landingspage fungeert dus echt als een kruispunt waar je potentiële klant de weg kan vinden naar jouw product of dienst. 

Een infographic met alle specificaties waar de langdingspagina's van Upgraders aan voldoen.
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then