Pakkende webcontent schrijven

4 minuten
Medewerker Miriam werkend op haar laptop aan de website van Upgraders.

Hoe schrijf je zelf overtuigende en pakkende webcontent?

Het schrijven van overtuigende en pakkende webcontent is belangrijk om de aandacht van je bezoekers te trekken en hen te overtuigen om actie te ondernemen. Hier zijn enkele tips voor het schrijven van content.

 1. Ken je doelgroep:

  Stel vragen over hun behoeften, uitdagingen en voorkeuren. Door je in te leven in je doelgroep, creëer je content die aanspreekt en waardevol is.

 2. Houd het kort en bondig:

  Online lezers hebben weinig geduld. Gebruik korte alinea's, duidelijke koppen en subkoppen en gebruik opsommingstekens om belangrijke punten te benadrukken.

 3. Wees duidelijk en beknopt:

  Vermijd vage zinnen en vakjargon. Gebruik eenvoudige taal en blijf bij de essentie zonder overbodige details.

 4. Maak het persoonlijk:

  Spreek lezers direct aan met "jij" en "je" voor betrokkenheid. Gebruik herkenbare verhalen en voorbeelden om een verbinding op te bouwen.

 5. Gebruik krachtige headlines:

  Trek lezers aan met nieuwsgierig makende en specifieke headlines. Gebruik actieve woorden om hun interesse te wekken en hen te verleiden om verder te lezen.

 6. Voeg visuele elementen toe:

  Voeg relevante afbeeldingen, infographics, video's of grafieken toe om je boodschap te ondersteunen en te verduidelijken. Visuele elementen verbeteren de leeservaring en onderscheiden je content.

 7. Gebruik een duidelijke call-to-action (CTA):

  Vertel je lezers wat je van hen verwacht en moedig actie aan, zoals formulieren invullen, kopen of content delen. Maak je CTA opvallend en gemakkelijk te volgen.

Nieuwe website nodig?

Ik wil een website van Upgraders

Met pakkende en overtuigende webcontent.

Plan een sessie
Whitebord met een schets van een app tijdens een schets de app sessie.
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then