Tips foto's maken

3 minuten

Zo maak je zelf de beste foto's voor je social media en website.

"Een foto zegt meer dan duizend woorden". Hierbij geven we je 10 tips om zelf goede foto’s te maken die je kunt gebruiken voor de website of social media.

 1. Maak schoon:

  Voordat je begint met fotograferen, zorg ervoor dat de lens van je telefooncamera schoon is.

 2. Stabiliseer je telefoon:

  Houd je telefoon stevig vast met beide handen of gebruik een statief om trillingen te minimaliseren. Dit zorgt voor scherpere en helderdere foto's.

 3. Kies het juiste licht:

  Fotografeer bij voorkeur bij natuurlijk licht, zoals overdag in de buurt van een raam of buiten. Probeer harde schaduwen te vermijden.

 4. Gebruik de autofocus:

  Moderne telefooncamera's hebben meestal een autofocusfunctie. Dit helpt om je onderwerp scherp in beeld te brengen en de foto professioneler te laten ogen.

 5. Let op de achtergrond:

  Vermijd rommelige of drukke achtergronden die afleiden van je onderwerp. Kies een eenvoudige achtergrond die je onderwerp laat opvallen.

 6. Zoom niet in:

  Probeer de digitale zoom op je telefoon te vermijden. Het kan de kwaliteit van je foto's slechter maken en ze korrelig of vaag laten lijken. 

 7. Zet de flitser uit:

  Om een mooie foto te maken, is het beter om de flitser van je camera uit te zetten. Zelfs als je de flitser gebruikt, worden foto's in het donker meestal niet zo helder. 

 8. Probeer verschillende perspectieven:

  Een eenvoudige manier om je foto's interessanter te maken. Speel met verschillende hoeken en ontdek nieuwe manieren om je onderwerp vast te leggen.

 9. Bewerk je foto's:

  Gebruik fotobewerkings-apps om de helderheid, het contrast, de verzadiging en andere aspecten van je foto's aan te passen. Wees echter voorzichtig dat je niet overdrijft en de foto er onnatuurlijk uit laat zien.

 10. Schakel optijd hulp in:

  Als je er niet uitkomt en het maar niet lijkt te lukken, wacht dan niet te lang en trek bij ons aan de bel. Onze partijen beschikken over de juiste apparatuur met de nodige kennis en ervaring om je te helpen.

Eigenlijk hebben we al 10 tips gegeven, maar dit is nog een hele belangrijke. Gebruik het raster om foto's te maken, het raster met de 9 vakken is het fijnste. Dit zorgt er voor dat je de foto uit kunt lijnen. Bijvoorbeeld: de horizon zet je altijd recht op de raster lijn. Zo krijg je een foto waarin de lijnen kloppen. Ook zet je het object waar je een foto van wilt maken nooit in het midden.

Het is ook een kwestie van oefenen!

Iemand die een telefoon vast houd om een foto van te maken van een object.

Volg ons op LinkedIn

Meer weten?

Volg ons op LinkedIn voor meer tips over websites en online marketing.

Het upgraders logo met daaronder een telefoon waarop het logo van LinkedIn te zien is.
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then