Contentkalender maken

5 minuten

Een contentkalender maken met de tips van Upgraders.

Consistent berichten posten voor een betere online zichtbaarheid? Daar helpt een contentkalender bij. Het is een handige planning die aangeeft wanneer en welke content je moet maken en delen. Door gebruik te maken van een contentkalender kun je vooruit plannen, consistent communiceren en effectief je doelgroep bereiken. 

 1. Bepaal je doelstellingen en doelgroep

  Definieer doelstellingen en doelgroep. Wat wil je bereiken? Wie is je ideale doelgroep? Creëer gerichte content om hen aan te trekken en te betrekken.

 2. Relevante onderwerpen en formats

  Kies relevante en boeiende onderwerpen voor je doelgroep. Maak een lijst met formats, zoals blogartikelen, video's en infographics. Variatie houdt je doelgroep geïnteresseerd en betrokken.

 3. Content inplannen

  Gebruik een kalender om je content te plannen. Kies een overzichtelijke indeling, maandelijks of wekelijks. Wijs specifieke data toe aan je content, inclusief titels en formats. Zo blijf je georganiseerd en publiceer je regelmatig nieuwe content.

 4. Stel een publicatieschema op

  Beslis hoe vaak je nieuwe content wilt plaatsen (wekelijks, tweewekelijks, maandelijks). Stel een publicatieschema op dat past bij je doelen en middelen. Profiteer ook van speciale gelegenheden en seizoensgebonden trends.

 5. Voeg relevante deadlines en promotie toe

  Naast het plannen van je content, is het belangrijk om deadlines toe te voegen aan je contentkalender. Markeer de data waarop je content moet worden voltooid en waarop je deze wilt promoten via sociale media, e-mailnieuwsbrieven of andere kanalen. 

 6. Monitor en optimaliseer je content

  Het creëren van een contentkalender is slechts het begin. Om ervoor te zorgen dat jouw contentstrategie succesvol is, is het belangrijk om regelmatig jouw contentprestaties in de gaten te houden, te analyseren en waar nodig te verbeteren.

Kom je er niet uit?

Vraag ons om hulp!

Wil je advies over jouw bestaande content(kalender) of lukt het niet helemaal om zelf een contentkalender op te bouwen? Laat het ons weten, we helpen je graag!

Medewerker Miriam werkend aan de website van Werken Bij Theiner.
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then